Week 2: Mijn Boekenplank

Groot! Fijn! En helemaal van mijzelf. Mijn boekenplank. Ik heb in een hoek van mijn kamer vijf planken hangen waarvan drie planken vol boeken staan. Elke keer als ik er naar kijk maakt mijn hart een sprongetje. Voor sommige mensen is een beautywinkel of kledingwinkel hemel op aarde, voor mij is dat een boekenwinkel. Ik kan uren struinen door een boekenwinkel en kan met moeite een boekenwinkel uitlopen zonder een boek mee naar huis te nemen. Ik ben van de romans. Realistische boeken zijn wel leuk, maar ik lees liever fantasie boeken. Zo is één van mijn favoriete boeken Zielen van Stephanie Meyer. Dit is een fantasie boek. Het gaat over een groep buitenaardse Zielen die lichamen van bijna alle mensen overnemen. Wanderlaar is een ervaren Ziel. Zij wordt in het lichaam van Melanie geplaatst en Melanie geeft haar lichaam niet zomaar op. Wandelaar kan Melanie haar lichaam niet helemaal overmeesteren. Uiteindelijk sluiten ze vriendschap. Het is een heel mooi boek, maar het begin is lastig. Ik heb de eerste paar hoofdstukken gelezen en toen vond ik het boek eigenlijk helemaal niet zo leuk. Toen ik later op vakantie ging naar Luxemburg en in een tentje op de natgeregende camping stond ben ik er nog een keer in begonnen. Ik kwam tot de conclusie dat het één van de mooiste boeken is die ik ooit heb gelezen. Het begin is dus even door bikkelen, maar het is een prachtig boek.

Nog een geweldig boek dat ik op mijn plank heb staan is Houd je mond van Sophie Kinsella. Ik heb hier tranen in mijn ogen gehad van het lachen. Zo’n leuk boek! Ook staat er een hele rij boeken die ik nog niet gelezen heb. Deze hebben een heel mooi wit stickertje gekregen.  Deze moet ik allemaal nog lezen. Ik heb dus nog wel wat te lezen. 

In totaal heb ik 46 boeken op mijn boekenplank staan. De kleine boekjes op de hoogste plank meegerekend. Hier staan de boekjes als Alice in Wonderland, Taal is zeg maar echt mijn ding, The Secret voor jongeren en Grote Verwachtingen. Ik ben dus als een kind zo blij met mijn boekencollectie. De planken zijn bezaaid met fotolijstjes vooral van de vakantie in Praag en ook mijn verzameling van Schleich paarden die ik gespaard heb. Het is een verzameling van collecties zullen we maar zeggen.

Dit was de tweede week van de 25 weeks challenge die helaas niet op maandag is gepubliceerd maar op dinsdag. Verrassing.

Advertentie

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s