Schaatsen op de vaart!

Jawel, het is mogelijk. Na vijftien jaar wachten kunnen we eindelijk weer eens op de vaart schaatsen. Wij hebben voor ons huis een redelijk grote vaart. Het duurt altijd een behoorlijke tijd voordat deze dichtligt en dat het ijs dik genoeg is. De vorige keer was in 1997. Toen was ik nog maar vier en ging ik samen met mijn dubbele ijzers – van die schaatsjes met twee ijzers eronder. Hoe ze heten geen idee – de vaart op. Niet dat ik me daar nog iets van kan herinneren. Een foto zegt meer dan een herinnering. Gelukkig kan ik het me nu herinneren en wat vind ik het leuk!


Ja, ik zit lekker ingepakt!

Ik hou wel van een rondje schaatsen. Ik ben geen snelheidsmonster en pootje over is niet aan mij besteed, maar gewoon lekker rechtdoor schaatsen gaat prima. Dat we nu dus tien centimeter ijs voor huis hebben liggen is dus helemaal geweldig. Het was even een klus om het schoon te krijgen, maar nu kunnen we fijn baantjes schaatsen. We hebben ook wel een ijsbaan in Veenhuizen, maar die ligt twee kilometer van ons huis. Nu hoeven we alleen de weg nog maar over en klaar!

En ben jij eigenlijk blij met dit weer? Ik vind het persoonlijk niet zo erg. Als het regent vind ik het veel erger. Lekkere warme schoenen aan, mutsje op, sjaal om en gaan met die banaan. Goed, -15 vind ik wel errrrrug koud, maar er zit in deze lucht wel erg veel zuurstof en dat is weer heel erg goed voor je!

Nou ik ga nog even een rondje doen 🙂

Advertentie
Geplaatst in Fun

3 gedachtes over “Schaatsen op de vaart!

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s