Hey, I saw you on my screen #7

Films, ik houd van ze. In alle maten, vormen, kleuren en geuren. Daarom behandel ik eens in de zoveel tijd films die ik gezien heb en die mijn hart gestolen hebben. Of die ik helemaal verschrikkelijk vond. Deze keer 4 films waar ik weer een ongezouten mening over heb. Lees, kijk en geniet!

Footloose
Als je de trailer ziet valt hij misschien nog  een beetje tegen, maar dit is echt een heerlijke film. Deze Footloose is een remake en het origineel komt uit 1984. Of de remake beter of slechter is dan het origineel kan ik helaas niet vertellen, want de originele heb ik niet gezien. Waarschijnlijk zal ik die ook niet vlug bekijken, want daar wordt de hoofdrol gevuld door Kevin Bacon en hem kan ik niet uitstaan. De film gaat over een jongen Ren – Kenny Wormald –  die zijn moeder verliest aan kanker en dan verhuist naar zijn oom en tante naar Bomont. Ren is gek op muziek en dansen, maar door een tragisch ongeval van de zoon van de dominee is dansen verboden. Ren vind dit belachelijk en samen met de andere kinders uit het dorp wil hij de dominee overtuigen om een ‘prom’ te organiseren. Ren die een paar keer aangehouden wordt, eigenlijk helemaal niet een slechte jongen is en verliefd wordt op de dochter van de dominee – altijd trammelant – steelt in korte tijd je hart. De rol zou eerst naar Zac Efron gaan, maar het is helemaal niet z’n slecht idee dat hij deze rol aan zich voorbij heeft laten gaan. De dansmoves van Kenny zijn zeker niet verkeerd. Footloose is zeker aan te raden als je van films als Grease en Dirty Dancing houd. Ben je niet zo van de danspasjes en countrystyle? Dan zou ik hem skippen.
IMDB cijfer: 5.4          Jildou’s cijfer: 7.0

Charlie St. Cloud
De meningen over deze film zijn verdeeld. De ene persoon vind hem helemaal fantastisch en heeft gehuild van begin tot einde, de andere vond het een zweverig gedoe. Ik vind het echt geen interessante film. Het broertje gaat dood, hij blijft het broertje zien. Dan opeens is het meisje weer ‘in the picture‘ en dan is ze dood?! Dan weet Charlie opeens waar ze is, ze wordt gered en happy ending. Het is zo raar! Er is geen traan gelaten bij deze film en ik was blij dat hij afgelopen was. Zac Efron maakte dan nog een klein beetje goed van deze waardeloze film. Geen aanrader.
IMDB cijfer: 5.9          Jildou’s cijfer: 4.0

The Vow
Dit was in tegenstelling tot Charlie st. Cloud echt een heerlijke film. Ik wou deze al een tijdje zien en toen ik in de vakantie spontaan naar de film ging met een vriendinnetje was dit onze eerste keuze. Het verhaal gaat over Leo en Paige die getrouwd zijn en een auto-ongeluk krijgen wat resulteert dat Paige haar geheugen kwijtraakt. Het verhaal is prachtig geschreven en de liefde die tussen hun bloeid vind ik echt hartverwarmend. Trouwen in een museum is toch super origineel en je voelt helemaal met Leo mee hoe hij zijn vrouw weer verliefd op hem moet laten worden. Het had een open einde en dat vond ik wel wat minder jammer. Je weet dat ze natuurlijk wel weer bij elkaar komen – duhh – maar een kusje of een knuffel was leuk geweest.
IMDB cijfer: 6,6          Jildou’s cijfer: 6,8 

Snow White and the Huntzman
Om meteen maar even met de deur in huis te vallen. Ik hou absoluut niet van Kirsten Stewart. Ze is vast heel aardig en kan vast goed acteren, maar ik vind haar niet leuk. Ze lacht als een boer met kiespijn en ziet eruit alsof ze altijd hevige pijnen heeft. Daarom heb ik ook niet zo van de film genoten als dat ik zou willen. Het verhaal van Snow White vond ik namelijk wel erg mooi. Ze hebben er een heel bijzonder verhaal van gemaakt en ondanks niets het originele verhaal kan vervangen vond ik dit een goede tweede versie. Het verhaal gaat dus over Sneeuwwitje die haar ouders op jonge leeftijd verliest en in een cel in haar eigen kasteel terecht komt. Haar kwade stiefmoeder/heks heeft het overgenomen en is de nieuwe koningin. Alles wat ze aanraakt gaat dood en ze wordt een stukje jonger. De stiefmoeder heeft een spiegel wat deze keer niet een echte spiegel is, maar eruit ziet als een heel groot gouden bord waar een meneer uitkomt. Charlize Teron speelt de stiefmoeder en die doet het echt fantastisch. Ik ben echt fan. Uiteindelijk weet Sneewwitje te ontsnappen en vlucht met Chris Hemsworth als jager op haar hielen het donkere bos in. Er wordt gevochten, er gaan mensen dood en ook de zeven dwergen komen tevoorschijn. We zien een eenhoorn, feeën en een sneeuwwitje die ik niet kan uitstaan. Ze moet lieflijk en onschuld uitstaan en ik vind niet dat Kirsten dat uitstraalt. Ze mocht wel iets meer lachen. Er zaten wat verrassingseffecten in – boe – en zelfs de romantiek werd aangehaald. Al met al vond ik het een prima film, maar had liever Emma Watson gezien als Sneeuwwitje en Chris Hemsworth een paar jaren jonger.
IMDB cijfer: 6,7          Jildou’s cijfer: 7,0

Ik lees altijd graag reacties onder de Youtube filmpjes, ze zijn vaak hilarisch. Een paar voorbeelden van Snow White:

– Lips red as blood…hair black as night…facial expression as a wall of bricks…
– “Do you need a bowman?” … no thanks, your acting is shit.
– Kristen Steward > Emma Watson Kristen’s acting is on such a higher level than Emma could EVER achieve. BELLA4EVER!!! vampires. Iemand heeft hier iets te vaak Twilight gekeken geloof ik.  

Advertentie

4 gedachtes over “Hey, I saw you on my screen #7

  1. Inderdaad Emma is veel geschikter voor de rol. Ik ga hem zaterdag in de bioscoop bekijken, maar de recensies die ik hoor zijn een beetje dubbel.

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s