Zoenen in de bioscoop

Je zit in de bioscoop. Zoute popcorn in je linkerhand, frisdrank in je rechterhand, 3D bril op je neus en samen met je beste vriendinnen ben je klaar voor het laatste deel van Harry Potter. Net voordat de film begint komen een jongen en een meisje binnen. Hun eerste date. Het straalt van hun gezichten. Meisje is hopeloos verliefd. De jongen stik zenuwachtig. Vriendin 1 fluistert dat ze er schattig uitzien. Ja, kalverliefde noemen we het. De twee gaan de rij voor ons zitten. Hij fluistert iets in haar oor, ze giebelt en van binnen smelten we een beetje. Dan gaan de lichten uit. 3D brillen worden goed opgezet, popcorn op schoot en we kunnen twee uur genieten van Harry, Ron, Hermoine en Voldemort. De jongen pakt de hand van het meisje en de zucht is duidelijk voelbaar. De eerst tien minuten zijn voorbij het het is meteen spannend. Ik ga helemaal op in de film totdat ik een raar gesmak geluid hoor en ik word aangestoot door vriendin 2. ‘Die twee weten wel hoe het moet’ en ze knikt naar beneden. Daar zitten ze dan. Alsof ze met secondelijm aan elkaar vastgeplakt zijn en niet meer los kunnen laten. Het speeksel vliegt overal heen en ze zijn opeens niet zo onschuldig meer. Goed, ik zucht. Ze vinden elkaar lief. We zitten in een overvolle bioscoopzaal bij Harry Potter. Ze zullen zo wel stoppen.

Een half uur later ben ik er helemaal klaar me. Wat dachten ze wel niet. Hadden ze dan helemaal geen respect voor Harry en diegene die wel geïnteresseerd waren in zijn verhaal? Je zoent niet tijdens Harry Potter en al helemaal niet in 3D. Die bril maakt het zoenen namelijk alleen maar onprettiger. En hoe ironisch, die zit gewoon nog op de neus.

Onze Harry Potter ervaring was verpest. Als je wilt zoenen doe dat dan gewoon voordat je de zaal binnenstapt. Of ga op de achterste rij zitten, maak niet zoveel lawaai en kies een belachelijk slechte film uit waarbij de zaal zo goed als leeg is. Probeer een stelletje zoeners maar eens te negeren. Dat lukt je niet hoor. Je blik wordt er gewoon naar toe getrokken.

Beetje respect voor Harry Potter!

Advertenties
Posted in Fun

Een reactie op “Zoenen in de bioscoop

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s