Het einde van Twilight.

De film draait al een tijdje in de bioscoop, maar ik ben altijd laat met films. Ja, ik heb hem afgelopen weekend pas gezien. Samen met drie genoten die eigenlijk de film niet wouden zien. Ja, ik ben heel erg overtuigend. Dus tussen alle mensen die liever de Hobbit wouden zien, hebben we kaartjes gekocht voor de laatste Twilight film en ik had er zin in.

Ik ben fan van de boeken. Verschrikkelijk fan! Ik heb ze verslonden. Boek vier heb al vier keer gelezen en daarom was ik ook zo verschrikkelijk nieuwsgierig naar de laatste film. Zou het net zo geweldig zijn als beschreven is in het boek? Zou ik dan eindelijk een Twilight film wel echt leuk vinden? Zou ik me dan eindelijk niet meer ergeren aan Kirsten Steward?

Nou, de film was leuk. Anders. Bijzonder. Verrassend. Grappig, wat ik niet had verwacht van Twilight. Maar was hij goed?


Hij was goed…. op sommige vlakken. Eén tip: kijk deze film niet met iemand die Media and Entertainment studeert, want alles wat je leuk vond aan deze film wordt keihard de grond ingedrukt. Geen pretje, want oké deze film is niet helemaal levensecht. De baby? Niet zo geweldig, hij is een beetje nep. De grapjes die tevoorschijn komen? Een beetje bijzonder, want dat zijn we niet gewent. Maar het boek? Die zit erin. Zeker weten, dezelfde grapjes en verhaallijn zitten erin. Ik vind het jammer dat Bella opeens de geweldige super baby vampier is zonder de bloed honger.

En dat gevecht? Waar komt dat vandaan? Ik had het gevoel alsof de wereld verging. Dat is een beetje melodramatisch, maar dat paste absoluut niet in de verhaallijn. Het kwam niet voor in het boek, het had er bijna niets mee te maken. Maar jeetje, wat was het spannend! Vampierenhoofden en weerwolven die dood neervallen. Altijd heel prettig op het eind.

Maar het was een waardig einde. Ze leven allemaal nog lang en gelukkig forever en Bella was een goede vampier. Ze is geschikt als Bella de vampier. Niet als Bella het meisje waar Edward verliefd op ‘Maar we kunnen niet bij elkaar zijn, maar ik hou van je. Ik wil bij je zijn, maar ik ben gevaarlijk. Ik moet gaan, maar ik hou van je. Etc, etc’

Advertentie

Een gedachte over “Het einde van Twilight.

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s