Tuesday bookday #9 Robijnrood

Ik ben best wel dol op fantasie verhalen. Na verschillende verhalen over de Beautiful Creatures boeken en Zielen van Stephanie Meyer heb ik een andere serie boeken waar ik ook echt dol op ben. De fantasie boeken namen je mee naar een andere wereld. Je kunt gewoon even wegduiken uit de echte wereld en even net alsof doen dat je kunt tijdreizen, kunt toveren of toevallig een vampier bent. In een boek kun je alles zijn. Gewoon even fijn ontspannen en wegdromen.

Robijnrood gaan over één van deze dingen. Namelijk over tijdreizen. In een heel erg leuk jasje. Wat de achterflap verklapt:
Waarom is niemand in haar familie normaal? Gek wordt de 16 jarige Gwen soms van haar strenge oma Lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie. Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel terugspringt is het duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheime genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet heel handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden. 

Wat een heerlijk boek is dit. Hij staat verstopt bij de Young adult boeken, maar dat betekent niet dat hij alleen maar geschikt is voor de zestienjarige zusje. Er zit een erg goed verhaal in. Niet alleen moet Gwen omgaan met het tijdreizen. Ook wordt ze samen met Gideon op pad gestuurd naar het verleden om een missie te volbrengen die eigenlijk helemaal niet z’n goede uitkomst heeft. Het verhaal is heel erg spannend en mysterieus en niet weg te leggen!

Het boek leest onwijs makkelijk door en is zo moeilijk om weg te leggen. Nadat ik boek één had uitgelezen duurde het nog geen week en waren deel twee en drie ook uitgelezen en pronken ze op mijn boekenplank. Kerstin Gier haar schrijfstijl is gemakkelijk en ze schrijft veel met details. Ze beschrijft de personages en gebeurtenissen echt in detail alsof je er zelf bij bent.

Robijnrood is het eerste boek in de Eindeloos Verliefd serie. Op bol.com is hij alleen tweedehands verkrijgbaar rond de €15,-. Verder zou ik het proberen bij de boekhandel. Vergeet dan niet te kijken bij de Young Adult sectie. Kijk je liever de film? Die versie is er ook maar dan Duitstalig.

Advertenties

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s