Blue Monday? Niet voor ons!

Vandaag is het dan zover. Blauwe maandag. De meest depressieve dag. Of gewoon een mooie publiciteitsstunt. Blue Monday bestaat al vanaf 2005. Psycholoog Cliff Arnall bedacht een ‘formule’ waaruit dus zou blijken dat de één na laatste maandag van januari de meest depressieve dag van het jaar is. De feestdagen zijn voorbij, het geld is op, de lente heeft zich nog goed verstopt en het is nog steeds donker buiten. Ook zijn we onze goede voornemens alweer vergeten of ze zijn mislukt. Al met al zijn we wel toe aan vakantie. Dat was ook de reden waarom deze meneer Arnall deze dag ter wereld bracht. Het doel was om ons zover te krijgen dat we een reisje naar de zon boeken. Vooral een publiciteitsstunt dus. Maar publiciteitsstunt of niet, het einde van januari is toch een moeilijk moment.

Maar wat kunnen we nu doen tegen deze zogenaamd blauwe maandag?
1. Ga naar buiten. Frisse lucht is zo goed voor je en het maakt niet uit dat het regent. Daar zijn paraplu´s, regenpakken en regenlaarzen voor uitgevonden. Loop lekker naar de bushalte, ga op de fiets naar je werk en geniet van het eigenlijk best wel warme weer.

2. Probeer op school of op je werk iets leuks te doen of trakteer je leukste   collega’s op taart! Worden we allemaal blij van.

3. Zing keihard mee met je favoriete nummers. Laat die stembanden lekker werken 🙂

4. Deel geluksmomentjes uit net als Qmusic. Het leven is hartstikke leuk. Ga de straat op, gooi met complimentjes en deel bloemetjes uit. Het is toch hartstikke leuk als je op straat loopt en je opeens een bloemetje in je handen krijgt gedrukt.

5. Eet Ben & Jerry’s. Gewoon omdat het kan. Omdat het maandag is.

Helpt dit nu allemaal niet? Gelukkig is de maandag ook weer snel over en gaan we over op happy dinsdag en is de blue monday alweer afgelopen. Heb je die van 2014 ook weer overleefd!

Advertenties
Posted in Fun

Een reactie op “Blue Monday? Niet voor ons!

  1. hel erg leuk artikel! ik had totaal geen last van blue Monday! het was vandaag echt heel erg gezellig eigenlijk en ik hoefde savonds lekker niet te werken dus ben ik een weer eens gaan dansen! heerlijke dag gehad haha 😛

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s