Food: bladerdeeghapje met brie en rode ui.

2014-02-01 22.54.29Verjaardagsfeestjes bestaan altijd uit een grote tafel vol met hapjes. Je kent het wel, de eeuwige kaas en worst. Wat borrelnootjes en paprika chips erbij, hier en daar een bitterbal en het feest is compleet. Lekkere dot mosterd op je bitterbal en het kan niet meer kapot. Maar uiteindelijk vervelen die blokjes kaas en bitterballen wel een beetje en gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Vandaag deel ik met jullie een verjaardagshapje die ik zaterdagavond voor de verjaardag van mijn moeder maakte en hij viel echt onwijs goed in de smaak. Hiermee versla je iedereen die nog steeds hun kaas en worst op tafel presenteren.

Boodschappenlijstje:
Het boodschappenlijstje is voor 32 stukjes. Dat zijn dus acht plakken bladerdeeg.

– één pakje bladerdeeg
– 1 rode ui
– 100 gram brie
– 1 stronkje witlof
– 1 teentje knoflook
– Olie om in te bakken
– peper, zout en oregano voor de smaak
– 1 ei

Verder nog nodig: een oven, een bakplaat, bakpapier en een kwastje.

Wat ga je doen?

♥ Eerst moet de oven voorverwarmd worden op 180 graden.

♥ Leg de bladerdeeg plakken op het aanrecht. Snij ze alvast in vier stukken.Laat de plakken ontdooien en om ze niet uit te laten drogen kun je er een theedoek overheen leggen.

♥ Snij ondertussen de ui en knoflook in mini stukjes en de witlof in dunne reepjes. Roerbak de ui en knoflook in een wokpan of hapjespan met een beetje olie en als de uien glazig zijn, doe je de witlofreepjes bij de uien en bak je alles totdat de witlof ook beetgaar is.

♥ Gooi er nog een beetje oregano, peper en zout en tadaa: SMAAK!

♥ Tijd om de brie te snijden. De bladerdeeg vierkantjes zijn nu wel ontdooid en leg er een klein plakje brie op. Het ui, knoflook – witlofmengsel op het plakje brie.

♥ Nu komt het moeilijke deel. Het dichtvouwen. Het is een mini plakje en het dichtvouwen is een werkje op zichzelf. Heb een beetje geduld en gebruik een beetje bloem of water aan je vingers zodat het deeg niet teveel aan je vingers blijft plakken. Maak er een pakketje van op welke manier jij dat prettig vind. Het is tenslotte jouw feestje.

♥ Bakplaat, bakpapiertje en leg de bladerdeeg pakketjes erop.

♥ Een beetje eimengsel eroverheen van dat ene ei. Ik gebruik hier een kwastje voor, maar dat kan natuurlijk ook met een lepel.

♥ Dan hoeven ze alleen nog maar twintig minuten in de oven en klaar zijn je heerlijke hapjes.

Zet ze in het midden van je verjaardagstafel en ze zijn het middelpunt van het feestje. Na jou natuurlijk 🙂

2014-02-01 22.54.05

Advertenties

One thought on “Food: bladerdeeghapje met brie en rode ui.

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s