Waarom ik best eens een jongen zou willen zijn

Al twintig jaar huppel ik rond op deze wereldbol. Het meisje zijn is nog steeds hartstikke leuk, maar ik denk dat er ook zeker wel een voordeel aan zit om eens een keer een jongen te zijn. Ten eerste: de wereld is je toilet. Je kunt overal en nergens naar de wc en je neemt al genoegen met een boom. De kapper is zo klaar en je hoeft er niet je hele maandsalaris aan uit te geven. Er gaat een tondeuse overheen en klaar is kees. Ook al gaat alleen de schaar er maar doorheen, mannen zijn altijd goedkoper uit dan vrouwen. Niet alleen ben je minder tijd kwijt aan de kapper, ook kun je opstaan, wassen en jezelf aankleden in minder dan zeven minuten als het moet.

Als vrouw is het normaal dat je kunt koken. Als je als man kunt koken is dat fijn, als je goed kunt koken is dat opeens geweldig. Dat wij goed kunnen koken is blijkbaar niet zo speciaal als wanneer mannen goed kunnen koken. Verder is er nog dat punt over schoenen. Bij elke gelegenheid zoekt de dame om een paar schoenen. In de winter een paar schoenen, in de zomer een aantal sandaaltjes, voor dat gala een paar hakken en naar school of werk wil je ook nog een beetje kunnen afwisselen. Blijkbaar hebben mannenschoenen alles in één. Winter, zomer, afwisseling en het past bij elke gelegenheid. Als jongen heb je blijkbaar maar één paar nodig. Oké, misschien twee paar maar een goedgevulde schoenenkast zit er niet echt in.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die maandelijkse gebeurtenis waar wij als meisje mee moeten leven. Waarom hebben we dat niet ooit eerlijk verdeeld? Ik bedoel, die baby groeit in ons, wij moeten er mee rond lopen en ook wij moeten hem eruit persen. Die mannen hebben het maar gemakkelijk.

Die handtas die heb jij niet nodig. Alles past altijd in de broekzak en het ziet er ook nog eens normaal uit. Jongens hebben geen volgepropte broekzakken of bh’s waar dan de telefoon in gestopt wordt. Het zit niet alleen onprettig, ook ziet het er niet erg charmant uit. En om nou meteen een grote spijkerbroek aan te doen, dat gaat dan wel weer wat ver.

Ik hoor nu eigenlijk nooit jongens over het feit dat ze wel eens een meisje willen zijn. Maar zo erg is het toch helemaal niet om een meisje te zijn. Er zitten ook best voordelen aan hoor. Maar even een jongen. Dat zou best leuk zijn.

Advertenties

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s