In de studentenkeuken: Spaghetti Carbonara

SAMSUNG

Tijdens een reis door Nederland is een pauze bij Julia’s altijd inbegrepen. De pasta met carbonara saus is mijn grote favoriet. Vorige week probeerde ik het zelf te maken en het was zeer geslaagd. Zo goed, dat ik het gisteren nog een keer probeerde en het voor de tweede keer ook lukte. Goed, een bekentenis: hij smaakt niet echt naar de pasta bij Julia’s maar stiekem zelfs bijna beter. Vandaag deel ik mijn nieuwe favoriete pasta. Die niet alleen heel erg lekker, maar ook super makkelijk is! 

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
♥ 250 gram spaghetti
♥ 2 eieren
♥ 3 lente-uien
♥ de helft van een rode ui
♥ 250 gram spek of pancetta
♥ 1 teentje knoflook

♥ 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
(ik heb nog champignons toegevoegd) 

Bereidingswijze:

We beginnen met de spaghetti. Kook een ruime hoeveelheid water en voeg, als het water kookt, de spaghetti toe. De kooktijd verschilt per spaghetti soort, maar gemiddeld is het rond de acht minuten. Check voor de precieze tijd de bereidingswijze van de verpakking.

Bak ondertussen de spekjes of pancetta zonder olie of boter. Bak het lekker krokant en laat het daarna uitlekken op keuken papier. Bak in het spekvet de rode ui en knoflook (bij deze stap ook champignons als je die ook wilt toevoegen). Regelmatig roeren is gewenst.

Bij de derde stap is de spaghetti waarschijnlijk al klaar. Tijd om af te gieten dus. Als je de spaghetti hebt afgegoten voeg je het bij de uien en knoflook. Ook de spekjes gaan in die pan en alles goed door elkaar heen roeren.

De vierde stap is de eieren en de kaas toevoegen. Mijn tip: neem een grote kop en klop daarin de eieren samen met 100 gram van de kaas. Zo mengt het makkelijker samen als een samenhangende saus. Voeg een beetje peper toe voor wat extra.

De laatste stap is het eiermengsel toevoegen aan het spaghetti/spekjes mengsel. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe en blijf roeren tot de saus is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. De spaghetti wordt namelijk gebonden doordat de rauwe eieren stollen. Dit betekent wel dat alles goed warm moet zijn en de spaghetti moet nadat het is afgegoten meteen worden verwerkt. Anders wordt je Spaghetti Carbonara pasta met rauwe eierblubber.

Na ongeveer 1 minuut zullen de eieren stollen en dan is je Spaghetti Carbonara klaar! Lekker met een rucola salade en tomaatjes!

¡Buon Appetito!

Advertenties

4 reacties op ‘In de studentenkeuken: Spaghetti Carbonara

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s