Mijn eerste keer: Yoga

Ik was er reuze nieuwsgierig naar. Yoga is tegenwoordig hartstikke hip en happening. Blijkbaar is het goed voor heel veel dingen, lichamelijk en geestelijks. Ik wilde daar graag meer over weten en proberen of yoga echt zo goed voor je is of dat het allemaal een mooi verkooppraatje is.

Maar voordat ik over ga naar mijn eigen ervaring, eerst eens dat verkooppraatje onder de loep nemen. Want waarom is yoga zo goed voor je en wat maakt het eigenlijk zo populair? Om maar een paar dingen op te noemen: conditie, uithouding, souplesse, focus, geduldigheid, balans, mentale gezondheid en misschien wel de meest bekende namelijk ontspanning. Rustig en diep ademhalen en de ontspanning opzoeken, dat is toch wel hetgeen waar yoga om bekend staat.

7d3489df266a9f21a43580c5312998a4

Maar wat vond ik ervan? Is dit echt zo bijzonder als iedereen zegt? Dat wilde ik graag zelf uitproberen. Dus ik ging op zoek naar een yoga school in Leeuwarden en schreef me in voor een proefles. Dinsdagavond was het zover en ik was nieuwsgierig en gespannen tegelijk. Voor mij, yoga staat gelijk aan zweverigheid en daar hou ik niet van dus ik was sceptisch. Nieuwsgierig maar sceptisch.

Dus dinsdagavond stond ik om 20:10 voor de deur. Die was op slot en dat was een verrassing. Blijkbaar hoort dat zo en zodra de deur open ging moesten de schoenen uit. Op sokken de trap op en richting de kleedkamer. Makkelijke kleren aan, matje pakken en de zaal binnen. Daar zocht ik mijn plekje en toen was het wachten. Iedereen zat op hun eigen matje hun eigen rust te vinden. Het maakte me nogal zenuwachtig, maar toen ik me daar overheen kon zetten was het heel fijn. De ontspanning was overal te vinden en de oefeningen waren erg gemakkelijk. Wel bleek dat mijn souplesse en balans wat oefeningen kunnen gebruiken, maar daarom heb ik een proefles genomen. Na een uurtje stond ik weer buiten. Veel soepeler, licht en warm.

De yoga-school is echt fijn. Het is een kleine ruimte met twee zalen, een kleine kleedkamer en midden ruimte met een keukenblad, keukentafel en wat yoga producten. Klein en fijn. De sfeer is rustgevend en overal staan kaarsen te branden. Ik probeerde dinsdag de Power Vinyasa les en volgende week staat er een Hatha yoga les op de planning. De Yoga-Club in Leeuwarden is echt een fijne ontdekking.

Dus wat vond ik ervan? Een hele bijzondere en een fijne ervaring. Ik moet toegeven dat er wel wat zweverigheid in tevoorschijn kwam, maar het viel reuze mee. Mijn eerste keer yoga was een succes en ik hoop dat er nog meer yogalessen volgen. Ik kan wel wat lenigheid gebruiken

Advertentie

2 gedachtes over “Mijn eerste keer: Yoga

  1. Ik heb dat altijd al een x willen den, maar ben er nooit aan toe gekomen. Leuk dat je het zo positief hebt ervaren!!

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s