Een beetje verliefd

IMG_0135

IMG_0133

Soms heb je dat. Je ontmoet iemand of je bezoekt een plek waarvan je denkt WAUW. Wat is dit leuk! Tijdens de vakantie had ik z’n ontmoeting. Niet met een persoon, maar met een stad. De ontmoeting was met een hele leuke en romantische stad genaamd Bamberg.

Een stad met ongeveer 71.000 inwoners en een stad die in 1993 een plek veroverde op de Wereld erfgoedlijst van de UNESCO. Met zijn kleine lieve straatjes, mooie gebouwen, vrolijke kleuren en rijke geschiedenis is hij die plek meer dan waard. Bamberg beschikt namelijk over de grootst bewaard gebleven historische binnenstad van Duitsland. De stad wordt ook wel ‘Frankisch Rome’ wordt genoemd want lopend door al de kleine straatjes en kronkelende steegjes lijkt het alsof je in een openlucht museum loopt samen met een heleboel andere bewonderaars.

De stad is gebouwd op zeven heuvels en dat merk je. Geen enkele weg in deze prachtige stad is vlak, alleen maar bergje op en bergje af. Het was dus ook een behoorlijke klim richting de rozentuin van de Nieuwe Residentie en het voormalige klooster St. Micheal, maar het uitzicht was prachtig.

Op de weg naar beneden staan overal appelbomen, peren bomen en zelfs abrikozen konden we van de boom plukken en wat waren ze lekker! Ongelofelijk vers en sappig. Ik wilde dat ik alle abrikozen mee kon nemen. Helaas hing het allemaal veel te hoog en is deze dame nogal klein, maar wat waren die lekker!

Een ander hoogtepunt is het Altes Rathaus, het stadhuis was op een brug gebouwd is. Een bijzondere plek voor dat gebouw en net alsof hij eraan geplakt is, maar wat ook zeker een bijzonder staaltje architectuur.

Ik ben gewoon een beetje verliefd geworden op deze stad met zijn kleine romantische straatjes, de vrolijke gekleurde gebouwen en de rijke geschiedenis die deze stad heeft.

Als je ooit eens in de buurt bent dan moet deze stad boven aan staan op de lijstje van bezichtigingen. Niet alleen is het een goede training voor je benen, het is een prachtige stad en er hangt een heerlijke sfeer. Zeker een bezoekje waard.

Advertenties

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s