25 REISWEETJES OVER MIJ

Via mijn nieuwe ontdekte favoriete reis-blogster Milou aka Explorista stuitte ik op deze leuke tag. De naam spreekt voor zich. Ik vertel vandaag 25 reisweetjes over mezelf en deel foto’s van mijn reizen.


Antwerpen, februari 2014

1. Mijn langste vlucht tot nu toe was naar Mallorca. Hiervoor zat ik twee uur in het vliegtuig. De heenreis vond ik heel erg onprettig met wat turbulentie en een vervelende landing, maar de terugweg ging al stukken beter.

2. De langste vertraging was de heenreis naar Mallorca. Ik stond samen met mijn vriendinnen rond zeven uur ’s avonds op het vliegveld, omdat ons vliegtuig om negen uur de lucht in zou gaan. Uiteindelijk steeg het vliegtuig om half één ’s nachts op. Helaas hadden we ook de terugweg weer  vertraging, maar gelukkig niet zo lang.

3. Mijn langste reis was een vakantie van zeven dagen. Dit was waarschijnlijk met mijn ouders naar de camping, maar dat weet ik helaas niet meer zo goed. Maar langer dan een week ben ik nog nooit op reis geweest.

4. Ik ging het vaakst naar de camping. Ik ben denk ik een stuk of zes keer naar de camping geweest met mijn ouders en zusjes en ik vind de camping eigenlijk hartstikke leuk. Ik vind het niet zo erg om in de caravan te bivakkeren of in een tentje. Dat is voor mij echte vakantie 🙂

5.  Ik vlieg voor het eerst alleen in januari 2015 wanneer ik op weg ga naar Helsinki en dat vind ik nu al spannend.


Antwerpen, februari 2014

6. Voor het eerst vloog ik naar Praag in 2011 met vriendinnen. Dit vond ik toen echt onwijs spannend en nog steeds vind ik vliegen bijzonder. Het is zeker niet mijn favoriete vervoersmiddel, maar wel ontzettend handig.

7. In mijn leven bezocht ik al een aantal campings in Nederland, een camping in België, een camping in Luxemburg, Parijs, Antwerpen, Praag, Londen, Mallorca, de Ardennen, Glasgow en een paar dagen geleden verbleef ik in Duitsland.

8. Het lekkerste eten at ik in Antwerpen. Niet alleen om het eten, maar het café waar we op dat moment zaten was zo leuk en gezellig dat het eten nog lekkerder smaakte.

9. Op mijn Travel Bucket List staan o.a. Costa Rica, Brazilië, Aruba, Italie, Noord-Amerika, Griekenland, Australië, Zweden, Noorwegen en Slovenië.


Ameland, Juli 2014

10. Ik zou eigenlijk niet in het buitenland willen wonen. Ik vind reizen echt heel erg leuk, maar thuiskomen des te leuker. Ik hou van Nederland en zelfs toen we terugkwamen uit Duitsland en meteen de andere kant van de weg niet meer konden zien door de vele regen was ik blij dat ik weer thuis was. Ik vind het heerlijk in Nederland.

11. De mooiste reis uit mijn kindertijd was op de camping in Luxemburg. De vakantie was heel erg onverwachts, want op zaterdags hoorde we dat we zondags op vakantie konden. We zaten met zijn vijven in een tent, het weer was geweldig, we hadden een heel leuk klein beekje vlakbij de tent en we maakte een hele leuke vriendin. Dat vond ik echt één van mijn leukste vakanties toen ik kind was.

IMG_0042Burgkunstadt, augustus 2014

12. Mijn favoriete Europese stad is Antwerpen. Antwerpen was gezellig, fijn, mooi en eens niet overbevolkt met toeristen.

13. Erg belangrijk als ik op vakantie ben is een goed bed en een schoon toilet.

 

Glasgow, november 2013

14. Vakantie in Nederland vond ik altijd heel erg leuk. Tegenwoordig ga ik nooit meer op vakantie en hoewel ik graag nog een weekendje wil doorbrengen op Terschelling gaan de meeste reizen richting het buitenland.

15. Ik hou er van om op vakantie een combinatie te hebben tussen ontspanning, cultuur en natuur. Op Mallorca liggen we ’s morgens even aan het strand, een kleurtje kweken en boekje lezen. Daarna was het tijd om met de huurauto of de fiets de rest van het eiland te ontdekken. In Duitsland hebben we onwijs veel gewandeld, geklommen en heb ik zelfs nog een boek uit kunnen lezen. Dat zijn de fijnste vakanties!

16. Een van de fijnste dingen aan reizen vind ik het ontdekken en het thuiskomen. Het ontdekken van een ander land en je mengen tussen de locals vind ik heel erg leuk, maar het allerleukste vind ik thuiskomen. Lekker weer in je eigen bed, je eigen huis, overal je eigen spullen en je eigen douche en toilet. Er is geen hotel in de wereld die daar tegen op kan!

17. Mijn favoriete vakantieland heb ik niet. Elk vakantieland heeft z’n eigen schoonheid en eigenaardigheden die nergens hetzelfde zijn. Als het nu de hoge temperatuur op Mallorca is of het fijne accent van de mensen in Londen. Alles is leuk.

 

Mallorca, juli 2013

18. Als ik in een hotel kom dan probeer ik als eerste het bed uit en open ik alle kastjes en deuren. Dit doe ik overigens niet alleen in een hotel. Ik moet overal waar ik kom, kijken in kastjes en achter deurtjes. Ik ben gewoon heel erg nieuwsgierig.

19. Mijn accommodatie vind ik via airbnb. Echt de ontdekking van de eeuw. Ik vond in Antwerpen een prachtig appartement, in Londen een hele fijne en goedkope B&B en op Malta had E. ook een hele fijne ervaring met airbnb.

20. Een hotel waar ik wel graag een nachtje zou willen slapen is in een CitizenM hotel. Daar ben ik zo onwijs benieuwd naar.

21. Land wat mij het minst interessant lijkt is Afrika of Azië.

2014-02-20 17.05.00Londen, februari 2014

22. Ik heb het liever niet te warm op vakantie. Ik hou wel van warmte, maar zodra het te warm is om ook maar iets te doen, wordt het steeds een beetje minder leuk.

23. Mijn favoriete vervoersmiddel op vakantie is de fiets of de voet. Natuurlijk is voor grotere afstanden een auto of trein erg handig, maar het liefst loop of fiets ik veel. Op Mallorca gingen we fietsen en ondanks het ontzettend warm was, was het wel heel erg leuk. In Duitsland hebben we echt onwijs kilometers te voet gemaakt en dan zie je toch wel het meest.

24. Op vakantie lees ik het liefst veel boeken. Dat is voor mij de ultieme ontspanning.

25. Nog nooit ging ik alleen op vakantie. In januari volgend jaar zal daar verandering in komen en stap ik in het vliegtuig voor vijf maanden studeren in Helsinki. Ik ga niet eerst een weekend alleen op reis. Ik neem gewoon meteen vijf maanden.


Mallorca, juli 2013

En welke plaats staat bij jou hoog op de Travel Bucket List?

Advertenties

Een reactie op “25 REISWEETJES OVER MIJ

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s