EERSTE KEER: Kitesurfen!

IMG-20140817-WA0001

Daar stonden we dan zaterdagmiddag. Met gezonde spanning in ons lijf en er helemaal klaar voor om het water in te gaan. Jazeker, ik had vorige week zaterdagmiddag samen met E. en zijn twee broers onze eerste les kitesurfen en ik was toch wel een beetje zenuwachtig.

We hadden een les bij FREERIDERZ in Hindeloopen en ’s middags rond twee uur kwamen we aan terwijl er al een aardig windje stond. We hesen ons in een zeer aantrekkelijke wetsuit, maakte kennis met onze instructrice en op onze blote voeten met de kite onder de arm gingen we op weg naar het stukje IJsselmeer waar we het water in zouden gaan. De les duurde ongeveer vier uur en tijdens deze vier uur krijg je een overschot aan informatie. Jolyn, onze instructrice vertelde ons van alles over de wind, het water, de kite en de andere spullen die we nodig hadden. Een technische verhaaltje waarbij veiligheid zeker centraal staat, want kitesurfen is niet de veiligste sport.

Na dit verhaaltje gingen we aan de slag met de kite. De lijnen uitleggen, oppompen en daarna het water in. Leren hoe je de vlieger in de lucht krijgt, hoe je hem kunt besturen en hoe je hem kunt herstarten vanuit het water. Ik kan je vertellen, het ziet er een stuk makkelijker uit dan dat het daadwerkelijk is. De wind die soms in één keer aantrekt, de handigheid die je moet krijgen in de vlieger en allemaal andere factoren maken het geen makkelijke klus. Jezelf mee laten slepen door de vlieger en opeens twee meter de lucht in gevlogen worden om daarna kopje onder te gaan, wat was het leuk!

Helaas hebben we tijdens onze eerste les niet het board kunnen gebruiken. Uiteindelijk begon het te hard te waaien en werd het te gevaarlijk. Nog een les plannen dus, want kitesurfen leren en dan niet het board gebruiken dat kan natuurlijk niet. Het was hartstikke leuk en ik wil zeker het board nog eens proberen. Daarmee zullen we vast wel iets vaker kopje onder gaan dan het oefenen met de vlieger, maar ik denk dat het het wel waard zal zijn. Z’n kitesurf les is echt zeker een aanrader en echt kei-tof!

 

Advertenties
Posted in Fun

Een reactie op “EERSTE KEER: Kitesurfen!

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s