Mijn favoriete oorbellen

Mijn collectie met oorbellen groeit niet zo snel meer. Twee jaar geleden kon ik verdrinken in het kopen van oorbellen. Elke sieradenwinkel in en uit en op zoek naar de gekste en raarste exemplaren die ik kon vinden. Nu struin ik niet zoveel meer door sieradenwinkels, maar neem ik genoegen met de pareltjes die ik heb. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete oorbellen die in mijn collectie voorkomen. Sommige zijn oud, zelfgemaakt en één heeft zelfs een hele bijzondere betekenis. Je zult misschien denken dat tien paar oorbellen wat veel is, maar in een collectie van z’n 120 paar valt het toch reuze mee?

Net weer herontdekt en stiekem niet eens van mij. Maar zusjes delen alles toch? Hele fijne klassieke oorbel uit Istanbul. Op de foto neigt de steen heel erg naar blauw alleen in het echt is het meer groen. Helaas ben ik nog helemaal de meester of fotograferen.

Ik drink geen koffie en stap ook nooit een Starbucks binnen, maar deze oorbellen zijn heel erg leuk. Gekocht via Etsy en was ook mijn eerste Etsy order ooit!

Maak kennis met het meest gedragen oorbel van allemaal. Gekocht in Middelburg zo’n drie jaar geleden tijdens een vakantie. Deze oorbel heeft al meer commentaar en complimentjes ontvangen dan welke andere oorbel in mijn collectie. Ik ben hem helaas ook nog nergens ander tegen gekomen. Niet eens op Etsy of Ebay dus ik ben erg voorzichtig. Hij is al twee keer kapot gegaan, maar met een beetje superlijm is hij weer zo goed als nieuw. Behalve dan de sticker, want die begint wel redelijk los te laten.

Een oorbel die de weg helemaal vanuit Australië heeft doorstaan. Toen een vriendin in Australië verbleef kreeg ik deze oorbellen via de post als verjaardagscadeautje. Ik vind ze echt onwijs mooi en om het feit dat ze van mijn lieve vriendin komen en ze de tijd heeft genomen om een cadeautje uit te zoeken die echt precies bij mij paste.

Net zo oud als Meneer Pringle. Helaas mist zijn wederhelft één van de stokjes, maar dat maakt ze niet minder leuk. Ook erg veel complimenten mogen ontvangen. Als ik ooit nog eens in Middelburg ben moet ik echt op zoek naar dat winkeltje!

Koekiemonster gekocht via Etsy. Gewoon een hele fijne oorbel.

En de eerste zelfgemaakte oorbel. Deze is nog niet zo oud en in tegenstelling tot de andere probeersels eindelijk eens goed gelukt. Gemaakt van fimo klei, daarna in de oven en voila. Mijn zelfgecreëerde oorbel was een feit.

Engelse drop. Misschien heb je het al wel gemerkt, ik hou wel van eten hangende aan mijn oorlellen. Deze hanger kocht mijn moeder via een sieradenbeurs, ik knutselde zelf een haakje eraan en daar heb je een oorbel. Deze is overigens ook niet volledig in mijn bezit, ook deze wordt gedeeld met mijn zusje.

Een oorbel die ik altijd draag tijdens iets chics. Gekocht in de SIX en ik vind hem heel speels maar toch klasse hebben. Heel erg fan van deze oorbel.

And last but not least de oudste oorbel in deze collectie. Ik heb geen idee hoe oud deze is of waar ik hem gekocht heb, maar wat heb ik deze vaak gedragen! Ontelbaar veel keer. Ik denk zelfs dat dit mijn eerste ‘food’ oorbel was. Met de hamburger is de verzamelwoede gestart en nog steeds wordt hij met liefde gedragen.

Misschien is het je opgevallen, zes van de tien oorbellen zijn knoppen en ze zijn over het algemeen redelijk klein. Met mijn korte haren hield ik absoluut niet van grote blikvangers en daarin tegen voelde ik ze altijd zitten. Ik voelde me dus veel comfortabeler met kleine oorbellen die niet zo zwaar zijn. Nu met iets langere lokken ben ik nog steeds van van de kleine oorbellen, maar mijn haar is altijd vast dus de oorbellen worden niet verstopt onder de lange haren. Overigens zijn ze ook veel te leuk om verstopt te zijn.

En wat zijn jouw favoriete oorbellen? Ook fan van iets meer gekke en originele oorbellen of hou je het toch bij het veilige zilver?

Advertenties

2 reacties op ‘Mijn favoriete oorbellen

    1. Gelukkig zijn mijn oorbellen ook niet zwaar. Mijn zussen daarin tegen liepen vroeger met oorbellen die eruit zagen alsof ze een halve kilo wogen. Niet erg prettig voor ons gevoelige oorlelletjes.

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s