4/20 Gevulde Speculaas

2014-11-30 20.58.18

Zondagavond stond ik in de keuken. Tijd voor recept nummer vier. Zelfgemaakte speculaas stond op de planning na het recept van  Jessica. Op mijn werk maak ik heel vaak gevulde speculaas en ik vind die daar onwijs lekker. Maar deze keer werd het één waarvan ik de bodem, bovenkant en vulling zelf moest maken. Benieuwd hoe met dat afging? Minder goed dan ik had gehoopt.

Wat ik in huis had gehaald voor dit recept:
♥ 100 gram amandelen
♥ 150 gram dadels
♥ 250 gram bloem (Jessica gebruikte speltmeel)
♥ 100 gram geurloze kokosolie
♥ 1 ei
♥ 3 eetlepels speculaaskruiden
♥ 1/2 zakje bakpoeder
♥ snufje zout
♥ 2 eetlepels amandelschaafsel.

Ik vond het recept in het begin wat onduidelijk. Voordat je aan de gang gaat met de dadels moeten ze weken in heet water. Ik heb ze ongeveer twee á drie uur laten weken, maar het kan natuurlijk altijd langer. Daarna moest je honderd gram dadels mixen met de hele amandelen. Ik gooide allebei tegelijk in de keukenmachine, maar een tip: eerst de amandelen en daarna pas de dadels. Anders krijg je onwijs veel klonten en moet je alles apart gaan hakken. Niet handig dus.

Dat mengsel gaat er uiteindelijk heel erg vies uit zien. Een beetje als plakkerig kattenvoer. Smakelijk hé. 2014-11-30 20.08.58

Gelukkig ging het met de rest van de ingrediënten en het creëren van de bodem en bovenkant wel goed. Mijn bakvorm was helaas iets te groot waardoor het bijna niet paste, maar met een beetje passen, meten en een hele dunne bodem is het allemaal gelukt. Na 25 minuten kwam er een heel mooi speculaasje uit. Net als op mijn werk. IMG-20141202-WA0007 IMG-20141202-WA0005

Maar vond ik hem ook lekker? Eerlijk is eerlijk, ik ben meer fan van echte amandelspijs. Misschien was mijn dadel/amandel prutje wel niet goed genoeg gemengd of klein gemaakt, maar ik vind de gevulde speculaas van mijn werk toch iets lekkerder. Misschien kwam het omdat mijn vorm te groot was. Daardoor waren mijn deegplakken heel erg dun en dus niet vol van smaak. Maar het was onwijs leuk om te proberen!

Daarna was het tijd om op te ruimen. Wat een bende zeg!
2014-11-30 20.44.32

Advertentie

Een gedachte over “4/20 Gevulde Speculaas

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s