Hey, I saw you on my screen #8

Films, ik houd van ze. In alle maten, vormen, kleuren en geuren. Daarom behandel ik eens in de zoveel tijd films die ik gezien heb en die mijn hart gestolen hebben. Of die ik helemaal verschrikkelijk vond. Deze keer weer vijf films waar ik een ongezouten mening over heb. Lees, kijk en geniet!

Coyote Ugly
Een film over een meisje die het graag wilt maken in de grote stad New York. Dit is niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste zijn. Dat maakt hem er natuurlijk niet minder leuk op. Coyote Ugly gaat over Violet die graag een songwriter wil worden en verhuisd naar New York. Daar krijgt ze nadat haar appartement is leeggeroofd een baantje bij de bar Coyote Ugly. De eigenaresse van de bar is de beroerdste niet en het is geen bar om even lekker ‘rustig’ een drankje te doen met dansende dames op de bar en vliegende ijsklontjes. De film is heel erg vermakelijk en ik heb er best van genoten. Violet komt heel onschuldig en lief over, maar daar kun je nog wel eens in vergissen. Hij is natuurlijk wel wat voorspelbaar, maar het is niet ontzettend storend.

IMDB cijfer: 5,4          Jildou ‘s cijfer: 6,5


Soul Surfer
Een film met een waargebeurd verhaal. Het is niet altijd mijn favoriete soort van films, maar deze viel niet tegen. De film gaat over het meisje Bethany die een zeer goede surfer is. Als ze op een middag aan het surfen is en wordt aangevallen door een haai verliest ze haar arm. Maar Bethany geeft niet op en samen met haar ouders en broers vecht ze zichzelf het water weer in. Het is een onwijs inspirerend verhaal, want Bethany heeft zo ongelofelijk veel doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en haar onvoorwaardelijke liefde voor het surfen dat ze door blijft gaan. Dat het echt gebeurd is, maakt het zoveel echter om te bewijzen dat alles mogelijk is zolang je maar in jezelf geloofd. Het feit dat je de haai op je af ziet komen en de arm afgebeten ziet worden, was het een hele mooie film.

IMDB cijfer: 6,8          Jildou ‘s cijfer: 7,3


Intouchables
Een prachtige film! Meer kan ik er niet van maken. Deze was echt ontzettend mooi en ontroerend. Ik had er al mooie verhalen over gehoord, maar omdat ik niet zeker wist dat de film Frans was sprak hij me minder aan. Ik ben van de Engelse films en niet zo’n fan van buitenlandse films. Ze spreken me niet zo aan, maar samen met een vriendin, haar vriend en haar moeder hebben we hem gezien omdat we er stiekem vanuit gingen dat hij gewoon Engels was. Toen we in het filmhuis stonden kwamen we erachter dat de film wel degelijk Frans was en niet Engels zijn we maar gewoon gaan zitten en kijken. En wat was hij mooi! De film gaat over Phillipe, een miljonair die verlamd is vanaf de nek en 24 uur per dag verzorging nodig heeft. Als Driss langskomt voor een handtekening voor zijn uitkering wordt hij halsoverkop aangenomen als de nieuwe persoonlijke verzorger en dat zorgt voor prachtige beelden. Driss is een jongen van de straat terwijl Phillipe in een heel groot huis in Parijs woont. Het zijn twee totaal verschillende levens die prachtig op elkaar aansluiten en laten je verliefd worden op de spontaniteit en grapjes van Driss. Ik vond dit echt een geweldige en prachtige film en dat hij in het Frans was, maakte hem misschien nog wel mooier ook nog.

IMDB cijfer: 8,5          Jildou ‘s cijfer: 9,0


Burlesque
Hier was ik best nieuwsgierig naar ondanks dat het weer een film was over een meisje die verhuisd naar de grote stad om uiteindelijk een baantje te vinden in een bar.  Burlesque en Coyote Ugly zijn eigenlijk bijna twee dezelfde films. Violet (coyote) wil songwriter worden en Ali wil zangeres worden. Ze krijgen allebei een klein appartementje in de stad, worden allebei beroofd, komen allebei te werken in een bar en natuurlijk loopt het bij allebei goed af. Burlesque vond ik alleen toch iets minder geslaagd dan Coyote Ugly. Hij duurde zo ON-GE-LOVE-LIJK lang! Veel te lang om je aandacht er bij te houden en de clue van de film te snappen. Als de film iets minder lang duurde had ik hem een stuk leuker gevonden. Natuurlijk draaide er een heel groot deel van de film om de liedjes, maar jeetje wat kwam er veel gezang doorheen en wat duurde hij lang. Poeh, niet voor herhaling vatbaar.

IMDB cijfer: 6,1          Jildou’s cijfer: 5,0


Percy Jackson & The Olympians – The lightning thief

Toen ik gisteravond thuis kwam van een zwaar weekend plofte ik op de bank met deze film op RTL4 en ben er niet meer vanaf gekomen. De film was eigenlijk niet zo heel erg bijzonder, maar als je voor pampers op de bank ligt vind ik bijna alles prima. De film gaat over Percy Jackson die erachter komt dat hij de zoon is van Poseidon. De god van de zee. Dat betekent dus dat hij half mens, half god is en dat hij ervan wordt verdacht de bliksemschicht van Zeus gestolen te hebben. Dit is een erg krachtig wapen en als het in de verkeerde handen valt dan komt er oorlog. Maar Percy ‘s moeder is ontvoerd door Hades die ook de bliksem wil hebben, want hij heeft wel zin in een oorlog. Percy gaat samen met zijn beste vriend en een meisje op reis naar de onderwereld om zijn moeder te bevrijden en de oorlog te stoppen. Als hij zelf maar weet wie die bliksem gestolen heeft, want Percy heeft hem zelf helemaal niet. De film was leuk voor een zaterdagavond, niet heel bijzonder. Zaten leuke grapjes in, Percy was erg prettig om naar te kijken en het is lachen om Pierce Brosnan half mens, half paard te zien als je hem net hebt zien zingen en dansen in Mamma Mia.

IMDB cijfer: 5,8          Jildou’s cijfer: 6,5

 

Advertentie

Een gedachte over “Hey, I saw you on my screen #8

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s