60: Couch to 5K

Hardlopen. You must love it ur hate it. We weten allemaal dat sporten goed voor ons is. Door te sporten wordt je gezonder, je huid straalt, je wordt er slank van en krijgt er energie van. Je kunt beter reageren op stress en je wordt er blij van. Allemaal voordelen dus. Waarom sporten we dan zo weinig? Juist, wat is daar het antwoord op?

Ik ben nooit het sportiefste type geweest. Gym op school was leuk, maar snel ben ik niet. Je kent die testen wel: de piepjes test, run-bike-run, 6 minuutloop. Alles voor school natuurlijk, maar ik finish wel altijd als één van de laatste. Ken je dat gevoel dat je samen met alle havo5 leerlingen aan de start staat en iedereen weg ziet spurten en je met tien meiden achterblijft? Ik ben dus iemand die als 3/4e eindigt. Niet als laatst maar zeker niet als eerst.

Nu wil ik eigenlijk wel graag wat meer sporten. Het wordt natuurlijk mooier weer – beetje ironisch dat het vandaag erg slecht weer is – en we trekken gewoon weer wat minder kleren aan. Nu houden we natuurlijk allemaal erg veel van ons lichaam, maar als we net een paar kilo’s kwijt kunnen of een strakkere bips dan houden we nog een klein beetje extra van onszelf toch? Het is niet zo dat ik het nu zo graag wil, maar – laten we gewoon lekker eerlijk zijn – ik vind het gewoon nodig. Zoals ik al zei wordt je er niet alleen strakker en slanker van, je krijgt meer energie en je wordt gezonder. Dat kan ik wel goed gebruiken en daarom ga ik beginnen met de Couch to 5K.

Couch to 5K is een programma wat je helpt binnen negen weken of 5 kilometer te kunnen hardlopen of een half uur hardlopen. Samen met je persoonlijke coach en je i-Pod loop je voor negen weken drie keer per week hard. Dit kun je buiten doen, in de fitnesszaal of op de crosstrainer bij jou in de kelder. Je persoonlijke coach tettert voor een half uur in je oor wat ondersteund wordt door een fijn hardcore muziekje en om de zoveel minuten zegt zij dat je moet hardlopen of weer moet wandelen.

Nu heb ik net nieuwe schoenen en staat me dus niets in de weg – behalve de regen – om ermee te beginnen. Nu weet ik dat je goed moet investeren in kleding, schoenen en andere hardloopartikelen. Ik ken mezelf en er is een mogelijkheid dat ik niet doorga. Nu hoort het bij mijn 101 things in 1001 project dus opgeven is natuurlijk geen optie, maar als ik voor honderd euro hardloopschoenen ga aanschaffen en ik loop drie week dan vind ik dat zonde. Laten we het dus eerst maar eens twee week uithouden.

Dat ik het hier vol op internet zet is een extra stok achter de deur. Ik hoor mijn zusjes al praten en ik schaam me al stiekem als ik moet vertellen dat ik een punt niet gehaald heb. De grote vraag: zijn er mensen die zin hebben om dit samen met mij te doen? Als een soort motivatie? Dat we samen beginnen en gewoon kijken hoever we komen. Het lijkt me in ieder geval wel erg leuk om het samen te doen. Het maakt niet uit of je nu in Limburg woont of dichtbij mij. Eigenlijk hoef je maar drie keer per week even een half uurtje te lopen. Wie doet er mee?!

Als je een serieuze of beginnende hardloop(st)er bent neem dan ook even een kijkje op de blog van Lin. Op 11 maart loopt ze een marathon van 21.6 kilometer en ze is echt een hardloopmotivatie bom!

Advertentie

6 gedachtes over “60: Couch to 5K

 1. Is dit zo’n gratis mp3-bestandending wat je gewoon kunt downloaden? Want dan heb ik er vaker over gehoord!
  Klinkt stiekem wel erg goed.. Misschien loop ik wel met je mee (: Is voor mij ook weer een motivatie, ik heb hetzelfde sportprobleem als jij x’D
  Wanneer begin je?

   1. Ja het is een programma wat je inderdaad gewoon kan downloaden. Ik weet niet of je een iPod hebt maar dan kan het gratis via Itunes 🙂 Zou hartstikke leuk zijn als je mee liep 🙂 Kunnen we samen ons sportprobleem oplossen.

    Ik weet dat het nodig is om te zeggen, vanavond beginnen we maar ik wil graag maandag beginnnen 😉 Kan ik me er nog even mentaal op voorbereiden 😛

Wat denk jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s